• Norsk bokmål (Norway)
  • English (United Kingdom)

Kalender

« Oktober 14 »
M T O T F L S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Okt 09

Jubileumsforestilling A Collection of Short Stories
20:00 - 21:00
Dansens Hus Oslo

Okt 10

Jubileumsforestilling A Collection of Short Stories
18:00 - 19:00
Dansens Hus Oslo

Jubileumsforestilling A Collection of Short Stories
20:00 - 21:00
Dansens Hus Oslo

 
Laster...

Nyhetsbrev

 
 
  

Carte Blanches Jubileumsfeiring 2014

A Collection of Short Stories av Ina Christel Johannessen, med jubileumsutstilling laget etter konsept fra Anastasia Isachsen og Rui Horta. BILLETTER

En urpremiere og en multimedial utstilling markerer det nasjonale dansekompaniets 25-årsjubileum. Dette er en unik anledning til å bli bedre kjent med hver enkelt danser og kompaniet som helhet. Se intervju med Ina på NRK 2 Hovedscenen 25. mai 2014 ca. 10 min inn i programmet. PRESSESIDE

2 min video:


«Drama på åpen gate under et bankende, virkningsfullt scenelys. (  ) Koreograf Ina Christel Johannessen har valgt mange friske sceniske løsninger, og alle bruddene, endringene og skiftene i tempo gjør forestillingen svært variert, men likevel føles ikke disse sceniske novellene fragmentert. Danserne virker også å trives godt i dette intime for matet der kaos, drama og følelser er utenpå trøyen og tett oppe i våre ansikter.»
CHARLOTTE MYRBRÅTEN, Bergens Tidende

Den anerkjente koreografen Ina Christel Johannessen kjenner Carte Blanche svært godt. Hun var huskoreograf på 90-tallet, og har i løpet av de siste tjue årene laget hele tretten forestillinger for kompaniet. Med utgangspunkt i hver dansers individuelle uttrykk og historie, skaper hun nå en helt ny forestilling. Innenfor intime rammer utspiller de personlige fortellingene seg som perler på en snor. 


Portugiseren Rui Horta er en av Europas mest kjente koreografer, men har også vakt oppsikt som scenograf og designer. Sammen med videokunstneren Anastasia Isachsen, har han bygget opp en utstilling med videoprojeksjoner, fotografier og anekdoter fra Carte Blanches historie. Det opprinnelige Carte Blanche var et jazzdans-kompani som ble etablert i Bærum i 1984, men fikk tilbud om å flytte til Bergen i 1989. Kompaniet får i dag stor oppmerksomhet for sine nyskapende produksjoner og har en utstrakt turnévirksomhet.

HVORFOR UTSTILLING? KONSEPTBAKGRUNN
Teatersjef Bruno Heynderickx engasjerte Ina Christel Johannessen spesielt for denne jubileumsfeiringen av flere årsaker. Forestillingen “A Collection of Short Stories” er ikke direkte relatert til Jubileumsutstillingen som finner sted samtidig og bokstavelig talt rundt danseforestillingen, men det er en relasjon mellom de to uttrykkene; Teatersjefen ville hedre og gi et innblikk i kompaniets 25 år lange historie. Utstillingen representerer dermed det historiske, mens danserne, gjennom Ina Christel Johannessens uttrykk, representerer nåtid og fremtiden konseptuelt for kompaniet. Heynderickx´ forespørsel til koreografen er å skape noe for den individuelle danser, og da er vi inne på den andre årsaken, nemlig at Johannessen er så dyktig til nettopp dét – å komme tett på danserne, å lage små historier og utnytte deres unike uttrykkspotensial. Og sist, men ikke minst, går Ina Christel Johannessen som en rød tråd gjennom Carte Blanches historie – fra å være huskoreograf på 1990-tallet, til å produsere storslåtte helaftens forestillinger, presentert både nasjonalt og internasjonalt, slik som Ambra i 2008 og Klokka 3 om ettermiddagen i 2010, for å nevne to av de til sammen tretten forestillingene hun tidligere har produsert for kompaniet.

Som en av Norges mest anerkjente koreografer, ble Ina Christel Johannessen spurt om å skreddersy et verk som kunne passe inn i rammene til jubileumsmarkeringen, og da spesielt i jubileumsutstillingens fysisk begrensede rom.
Med slike rammer forsvinner muligheten for det store bildet. Og som hun selv uttrykker det, ønsker hun en nærhet til publikum, en én-til én forestilling, der koreografien kommer nærmere innpå danserne, og der kroppen kommer nærmere publikum. De konseptuelle og fysiske rammene forsterker rommets intimitet og koreografien vil zoome inn på hver enkelt danser og dens historie, som et fotografisk virkemiddel. Slik skal de små historiene presenteres; som perler på en snor, eller for å holde på denne allegorien; som små juveler i en skattkiste.
Velkommen til Carte Blanches Jubileumsfeiring i Studio Bergen under Festspillene 2014!

FAKTA
Koreografi og forestillingskonsept Ina Christel Johannessen
Kostyme Kathrine Tolo
Lysdesign Chrisander Brun
Musikk:
Koenraad Ecker | Jacaszek | Harold Budd | Frank Bretschneider | Mika Vaino | Los Angeles Negros | Mental Overdrive  | Kreng
Dansere fra Carte Blanche: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Nuria Navarra Vilasalo, Sara Enrich Bertran, Ole Martin Meland, Christopher Flinder Petersen, Simbarashe Norman Fulukia, Timothy Bartlett, Mathias Stoltenberg, Hugo Marmelada

Varihe
t 57 minutter
Premiere forestilling 24. mai i Studio Bergen.
Forestillingen spilles også (to ganger om dagen, hhv. kl. 18.00 og kl. 20.00) 26., 27., 28., 30., 31. mai og 2. og 3. juni.

Utstillingskonsept Anastasia Isachsen & Rui Horta
Utstillingen
har åpent samme dager som forestillingene, samt 4. juni i Studio Bergen fra kl. 10.30 - 15.00, og har fri entré.